KOMMENDE TEMA

Hæ?! Søppel i verdensrommet? - Lørdag 28.januar kl.11:00

28.januar 2017

Langt oppe i lufta svever det satellitter som gjør at vi for eksempel kan bruke GPS, ringe eller se på TV. Når satellittene "dør", blir de til romsøppel. Da flyr de avgårde i hastigheter opp mot 28.000 kilometer i timen. Og noen av bitene er store som lastebiler! Hvordan kan vi fjerne dette problemet?

Onno Verberne jobber som forsker ved Nammo og har masse kunnskap om hvordan vi kan løse problemet!

Påmelding

Mønstre, sjonglering & programmering - Lørdag 11.februar kl.11:00

11.februar kl.11:00

Hvor mange trekk trengs for å løse Rubiks kube? Hvordan sjonglerer man? Hva menes med magiske mønstre? Alt dette kan forskeren Roger Antonsen fortelle deg masse om. Dette blir en spektakulær forelesning! Med sjonglering! Mer om Roger her.

Påmelding

Hvorfor driver ROBOTforskere og ser på maurtuer???

Verden er full av roboter. Mulighetene for hva de kan brukes til er uendelige Men hvem er det egentlig som jobber med disse robotene? Hva er det de prøver å finne svar på, hva driver dem og hvor langt har de egentlig kommet?

Hva robotene kan gjøre i dag og i fremtiden bestemmes av de som jobber med å utvikle dem. Hvem er de og hvordan blir man en av dem?

Anja Solheim er forskningsleder i SINTEF Raufoss Manufacturing som holder til i industriparken på Raufoss. Hun er sivilingeniør og har som jobb å hjelpe bedrifter å bli flinkere til å bruke ny teknologi på en lur måte, som f.eks. industriroboter.

Påmelding